Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Gofman, acuzat de divulgarea secretului de stat

11 oct. 2016,, 16:43   Societate
3358 2

Foto: newsmaker.md

Fostul şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA Mihail Gofman susține că este cercetat penal pentru divulgarea secretului de stat, notează NOI.md.


Potrivit lui, dosarul ar avea legătură cu publicarea documentelor secrete din anii 2013-2014, prin care a fost admis furtul din sistemul bancar.

„La 28 septembrie 2016, prin avocatul care mă reprezintă într-o cauză civilă referitoare la solicitarea de la CNA a explicațiilor despre soarta documentelor secrete din 2013 – februarie 2014 privind pregătirea «jafului secolului» și motivul apariției acestora în public, mi-a fost comunicat că pe marginea acestui caz mi-a fost intentată urmărirea penală pe faptul divulgării secretului de stat”, a comunicat Gofman pe o rețea de socializare.

Acesta afirmă că a devenit ținta unor acțiuni de intimidare din partea Procuraturii Generale, din cauză că participă la o anchetă internațională în dosarul fraudelor bancare.

„Cît privește ascunderea informațiilor și probelor referitoare la pregătirea jafului, inclusiv lista nominală a participanților, au fost deja informate organizațiile internaționale de profil (Egmont, MoneyVal, FATF, Grupul Euro-Asiatic de tip FATF)”, se mai arată în declarația lui Gofman.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?