Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Mişcarea Refugiaţilor Transnistreni va relua acţiunile de protest

11 oct. 2016,, 16:00   Societate
10761 2
Движение приднестровских беженцев возобновляет акции протеста
Foto: kp.md

Membrii Mişcării refugiaţilor transnistreni vor relua acţiunile de protest, cerînd autorităţilor să le permită să privatizeze locuinţele sociale care le-au fost acordate.


Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Mişcării, Anatol Bîzgu, a spus că, potrivit legislaţiei, refugiaţii şi veteranii conflictului de pe Nistru pot privatiza gratuit locuinţele sociale care le-au fost acordate, însă în realitate ei se confruntă cu probleme în această privinţă.

"Locuitorii casei din strada Ginta Latină 11/3 pot privatiza locuinţa, iar cei care locuiesc în blocul de pe strada Milescu Spătarul 21/5 nu o pot face pînă cînd Parlamentul nu va da un răspuns la Legea cu privire la privatizarea locuinţelor veteranilor şi refugiaţilor. Ne-am adresat de mai multe ori la Parlament şi Guvern cu solicitarea de a avea o întâlnire cu spicherul Andrian Candu şi prim-ministrul Pavel Filip, însă întîlniri aşa şi nu au mai avut loc", a remarcat el.

Potrivit lui, "din motive neînţelese, autorităţile acordă selectiv permisiunea la privatizare".

Preşedintele Mişcării a menţionat că "veteranii şi refugiaţii vor relua acţiunile de protest în faţa Guvernului şi Parlamentului, care vor continua pînă la 30 octombrie".

El i-a îndemnat pe veteranii conflictului de pe Nistru şi pe refugiaţi "să se unească şi să lupte împreună pentru drepturile sale, pentru privatizarea locuinţelor".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?