X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Tensiuni între Dodon și Sturza, în contextul alegerilor

10 oct. 2016,, 15:01   Politică
6234 11
Foto: deschide.md

Postarea de astăzi a fostului premier Ion Sturza, în care susține că liderul PSRM este ”un proiect personal al Kremlinului” a stîrnit reacții aprinse, notează NOI.md.


Fostul premier se arată convins că alegerile prezidențiale vor fi cîștigate de Igor Dodon, iar acest lucru va însemna o intervenție brutală a Moscovei în Republica Moldova.

„Dodon este un proiect nici măcar al Rusiei, ci al Kremlinului personal. Igor Dodon este la ordin, ca la armată. Шаг в лево, шаг в право – расстрел! Zilnic primește nu numai sacul cu bani, dar și instrucțiuni precise”, a declarat astăzi fostul premier.

În replică, Igor Dodon a calificat drept aberații declarațiile fostului premier și l-a invitat la sediul socialiștilor pentru a se convinge că aceștia acționează în mod independent.

„Nu e prima dată cînd domnul Sturza, numit în popor și «premierul Caloș», mă ia în seamă. M-am obișnuit cu atacurile lui, chiar dacă sînt făcute de o manieră vulgară – asta probabil îl reprezintă. Mai nou, domnul Sturza spune aberații în stilul teoriei conspirațiilor. Caută agenți, «mîna Moscovei» și consideră că Moldova se află în miezul geopoliticii mondiale. Îl invit pe domnul Sturza să viziteze sediul PSRM, să vadă cum sînt create mesajele noastre electorale, ziarele, afișele, panourile. Să vadă creație autentică, autohtonă. Și să se trateze de coșmarurile sale ideologice, să se trezească la realitate. Noi îl vom trezi la realitate pe acest strateg buimac de pe Facebook”, a menționat Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?