X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Vinieta ar putea fi achitată online

10 oct. 2016,, 11:47   Societate
5809 0

Foto: canal3.md

Achitarea vinietei s-ar putea efectua online, prin intermediul telefonului, calculatorului sau terminalelor de plată, conform unei propuneri înaintate de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID), informează NOI.md.


MTID propune crearea unui sistem automatizat privind colectarea taxei pentru folosirea drumurilor din Republica Moldova de către autovehiculele neînmatriculate în țară, eliminînd astfel confirmarea pe hîrtire despre achitarea vinietei.

„Implementarea SIAS-Vinieta va crea o oportunitate pentru autoritățile responsabile de verificare a achitării vinietei, de a monitoriza disponibilitatea și valabilitatea vinietei în regim online, prin intermediul sistemului informațional, fără a fi nevoie de a se recurge la oprirea autovehiculelor pentru verificare, inclusiv prin utilizarea rețelei de camere online din Republica Moldova”, este specificat în proiectul înaintat de MTID.

Achitarea online a vinietei se va efectua în felul următor: se va introduce numărul de înmatriculare a autovehiculului, se vor activa notificările privind expirarea termenului vinietei, apoi urmează a fi stabilită data de începere a vinietei și perioada de valabilitate, pe final se va achita suma necesară, iar șoferul va primi un bon în format PDF.

Propunerile pe marginea acestui proiect pot fi depuse pînă pe 14 octombrie curent, iar reprezentanții Ministerului speră că sistemul online de achitare a vinietei va fi implementat începînd cu prima zi a anului 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?