Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Un fost membru CEC atenționează în privința fraudării alegerilor

7 oct. 2016,, 13:25   Politică
4643 4

Foto: cec.md

Fostul vicepreședinte al Comisiei Electorale Centrale Ștefan Urîtu susține că a sesizat în repetate rînduri Procuratura Generală pe marginea neregulilor din listele electorale, dar fără rezultat, notează NOI.md.


Fostul funcționar afirmă că a prezentat probe concludente ce demonstrează că listele cu alegători sînt ”umflate” artificial de la un scrutin la altul. Potrivit lui, doar în anul 2014, comparativ cu 2011, numărul alegătorilor a crescut în mod inexplicabil în mai multe raioane: în Basarabeasca s-a majorat cu 44 la sută, în Nisporeni cu 18 la sută, iar în Găgăuzia cu 15%, spune Urîtu.

„Consider că alegerile în aceste condiții nu au niciun sens. Am adus procurorului general și probe concrete, dar, din păcate, se teme să ia atitudine față de asta. Oamenii forțat au fost strămutați din Chișinău în suburbii, din Chișinău în localități, rămînînd înregistrați și aici, și acolo. Din cauza aceasta, se dublează sau se triplează numărul alegătorilor. Am sesizat procuratura – să explice care este motivul creșterii explozive a numărului de alegători în unele localități”, a explicat Ștefan Urîtu în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova.

Potrivit lui, încercările de fraudare a alegerilor încă nu au fost curmate, întrucît CEC-ul nu se grăbește nici acum să facă ordine în listele electorale.

„Acum fraudarea se face centralizat de la CEC. Faptul că au rămas trei dintre cei cinci votanți stabili în componența actualei comisii mă face să cred că un anumit concurent electoral care a fost favorizat anterior va încerca să fraudeze alegerile”, a adăugat Ștefan Urîtu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?