Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Nepotul secretarului general al ONU, declarat culpabil

5 oct. 2016,, 15:10   Externe
1863 0
Суд в Сеуле признал племянника генсека ООН виновным в мошенничестве
Foto: lenta.ru

Judecata de la Seul l-a găsit culpabil de escrocherie pe Ban Chu Hien, nepotul secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, şi l-a obligat să plătească cu titlu de compensaţie 590 de mii de dolari, comunică agenţia Yonhap.


Ban Chu Hien era acuzat de escrocherie – el a falsificat documente şi a încasat bani pentru o tranzacţie care nu a avut loc.

În anul 2014, bărbatul era reprezentant al uneia dintre companiile investiţionale americane. În schimbul recompensei el a promis firmei de construcţii Keangnam Enterprises să-i acorde suport la vînzarea pentru Qatar a unui zgîrie-nori, înălţat în Vietnam. Totodată, Ban Chu Hien a falsificat documentele în care Guvernul Qatarului, chipurile, şi-a exprimat dorinţa de a procura clădirea. În afară de aceasta, el a promis să facă uz de relaţiile sale de rudenie şi să se adreseze direct emirului ţării, Hamad bin Khalifa Al Thani.

În definitiv, nepotul secretarului general nu şi-a onorat angajamentele. În anul 2015 Keangnam Enterprises, înglodată în datorii, a trecut sub control extern, iar conducătorul ei, care era acuzat de deturnare de fonduri, s-a sinucis.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?