Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Filip a promis să ajute la reducerea preţurilor la medicamente

5 oct. 2016,, 10:00   Societate
2519 1
Филип рассказал, что поможет снизить цены на лекарства
Foto: gov.md

Guvernul Moldovei pledează pentru asigurarea unor condiții favorabile de activitate pentru companiile farmaceutice, astfel încît competiția să genereze cele mai bune oferte la preparate farmaceutice pentru cetățeni.


Afirmaţia a fost făcută de Prim-ministrul Pavel Filip la ceremonia dedicată celebrării a 20 de ani de activitate a companiei moldo-ungare „RihPanGalFarma”, comunică NOI.md.

Premierul a adresat felicitări angajaților întreprinderii pentru activitatea desfăşurată şi a mulţumit pentru contribuţia lor în dezvoltarea unei societăţi sănătoase. Pavel Filip a menţionat că întreprinderea reprezintă o istorie de succes a activităţii investitorilor străini în Moldova, iar Guvernul va acorda şi în continuare suportul necesar în realizarea proiectelor ce răspund necesităţilor cetăţenilor.

Şeful Cabinetului de miniştri a menţionat că angajaţii Companiei „RihPanGalFarma” în activitatea lor au dat dovadă de seriozitate, responsabilitate și deschidere, atît pentru sistemul medical, cît și pentru pacienții ce suferă de diverse maladii. “Totodată, ați reușit să asigurați condițiile necesare pentru distribuirea medicamentelor și aici mă refer la calitatea și siguranța acestora”, a spus Premierul.

El a salutat iniţiativa întreprinderii de a lansa, împreună cu partenerii străini, o linie de producție a medicamentelor în Moldova. În context, Pavel Filip a vorbit despre măsurile luate de Cabinetul de miniştri pentru a facilita activitatea mediului de afaceri. „Moldova are nevoie de investitori străini și va ști cum să-i trateze, astfel încît toți să avem de cîștigat: cetățenii - noi locuri de munca, dumneavoastră - profit, iar statul - impozite acumulate”, a conchis Premierul.

Întreprinderea Mixtă „RihPanGalFarma” a fost creată în anul 1996 şi reprezintă una dintre primele companii farmaceutice distribuitoare din Moldova. Aceasta dispune de două depozite farmaceutice şi 75 de farmacii, în care activează peste 500 de persoane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?