X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Președintele filipinez i-a sugerat lui Obama „să meargă în iad”

4 oct. 2016,, 19:00   Externe
3031 2
Президент Филиппин предложил Обаме "отправиться в ад"
Foto: freemalaysiatoday.com

Liderul filipinez Rodrigo Duterte a supus marți unei critici dure conducerea Statelor Unite ale Americii și cea a Uniunii Europene, solicitîndu-le în termeni duri să nu intervină în afacerile interne ale țării sale.


Acest lucru a fost comunicat de către portalul informațional „Politico”.

„(Președintele american Barack) Obama, mergi în iad. UE, mergi în purgatoriu, pentru că în iad este deja aglomerat”, a declarat el, luînd cuvîntul în orașul Makati (situat la sud-est de Manila). Șeful statului a recunoscut imediat că vorbește prea direct, dar a specificat fără nici cea mai mică îndoială că nu intenționează să își ceară scuze de la Washington și Bruxelles în legătură cu duritatea expresiilor sale.

Drept motiv pentru nemulțumirea liderului filipinez a servit preocuparea exprimată de către Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană în legătură cu „cruzimea nejustificată a măsurilor de combatere a traficului de droguri” aplicate la Manila. Statele Unite ale Americii, precum și UE au calificat drept „încălcare a drepturilor omului” operațiunile efectuate de poliția Filipinelor, în urma cărora timp de cîteva luni în țară au decedat peste trei mii de persoane.

Expresiile dure ale lui Duterte au răsunat pe fundalul exercițiilor militare americano-filipineze Phiblex, inițiate marți. Potrivit observatorilor de la The Wall Street Journal, probabil că acestea vor fi ultimele în istorie, deoarece anterior Președintele Filipinelor a amenințat că va rupe alianța militară cu Statele Unite, solicitînd, în special, retragerea trupelor SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?