Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Sandu cere aplicarea regulamentului de la BAC și la alegeri

4 oct. 2016,, 16:30   Politică
4749 4

Foto: noi.md

Liderul PAS, Maia Sandu, cere autorităților să instaleze camere de supraveghere video în toate secțiile de votare, informează NOI.md.


Această măsură este una fezabilă, în opinia Maiei Sandu, iar punerea ei în practică va reduce riscul fraudării alegerilor.

„Solicităm Parlamentului, Guvernului și Comisiei Electorale să asigure instalarea camerelor video în fiecare secție de votare, astfel încît fiecare actor electoral, observator sau simplu cetățean să poată urmări online procesul de votare și de numărare a voturilor. Atît tehnic, cît și juridic instalarea camerelor video pînă la 30 octombrie este fezabilă”, a declarat astăzi liderul PAS.

Potrivit Maiei Sandu, procurarea și instalarea camerelor video ar costa cel mult 10 milioane de lei. În total este nevoie de 2000 de camere video, iar instalarea se poate face în decursul a 2-3 săptămîni, a adăugat Sandu.

Politiciana a sugerat Comisiei Electorale Centrale să facă rost de această sumă de bani din contul amenzilor aplicate partidelor pentru finanțare frauduloasă. „PD datorează bugetului de stat 10 milioane de lei, pentru că a încălcat legislația cu privire la finanțarea partidelor politice”, a menționat Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?