X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Cum arată cea mai adîncă groapă excavată de om (FOTO)

5 oct. 2016,, 02:00   Externe
8311 0

Как выглядит самая глубокая яма, выкопанная человеком (ФОТО)
Foto: lyuboznat.ru

Orașul are o populație de aproximativ 37.000 de locuitori, potrivit ultimului recensămînt și este situat lîngă cea mai adîncă groapă excavată de om pînă în prezent, mina de diamante din Mirny, Rusia.


Viața în acest oraș a început în 1955 cînd oamenii de știință sovietici au descoperit aici un depozit imens de diamante.

Groapa, cu o adîncime de 524,8 metri adîncime şi un diametru de 1.609 m, face ca oraşul alăturat să pară lovit de un meteorit, potrivit BBC.

Spațiul aerian aflat deasupra minei este închis pentru elicoptere din cauza unor incidente în care 2 elicoptere au fost aspirate de fluxul de aer descendent din mină.

Numită ,,Oraşul de diamant”, mina Mirny din estul Siberiei este atît de mare încît creează un vortex puternic.

Orașul se află la 4.300 de km de Moscova, iar cea mai apropiată așezare este situată la 250 de km. Din punct de vedere meteorologic, locuitorii se “luptă” cu o climă aspră. În luna aprilie, solul este încă acoperit cu zăpadă, iar rîurile si lacurile înghețate. În sezonul rece, temperaturile ajung la -50 de grade celsius.

În 2004 au fost create o serie de tuneluri subterane din care au fost extrase şase milioane de carate de diamente brute în 2014.

Valoarea totală a minei se bazează pe adăugarea valorii diamantelor care au fost extrase şi a celor care încă se află în mină. În aproape jumătate de secol, mina a produs diamante cu o valoare totală de minim 17 miliarde de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?