X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Fondatorul WikiLeaks anunță noi dezvăluiri înainte de alegerile din SUA

4 oct. 2016,, 20:30   Externe
2351 0

WikiLeaks опубликует важную информацию о президентских выборах в США
Foto: ria.ru

Liderul și fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a anunțat marți că organizația sa va publica, începînd din această săptămînă și pînă la sfîrșitul anului, circa un milion de noi documente avînd legătură cu trei guverne și cu alegerile prezidențiale din SUA, transmite Reuters.


"Publicarea primei tranșe din aceste documente va avea loc în săptămîna în curs", a spus fondatorul WikiLeaks, care a adăugat că organizația pe care o conduce intenționează să publice documente "de trei ori pe săptămînă" pînă la alegerile prezidențiale din SUA, programate pentru 8 noiembrie.

Intervenind prin videoconferință la un eveniment desfășurat la Berlin cu ocazia împlinirii a 10 ani de existență a WikiLeaks, Assange a negat că publicarea documentelor avînd legătură cu alegerile din SUA sînt menite să o afecteze pe candidata Partidului Democrat la președinția SUA, Hillary Clinton, și a spus că a fost citat greșit în această privință.

Liderul WikiLeaks a mai anunțat schimbări în modul în care organizația sa este organizată și finanțată. Assange a spus că WikiLeaks intenționează să-și extindă activitatea dincolo de cele 100 de instituții media cu care colaborează deja.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?