Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Negruța: Miliardul nu va putea fi recuperat

4 oct. 2016,, 10:33   Economie
5317 2

Foto: ipn.md

Contrar asigurărilor date de guvernare, fostul ministru al Finanțelor Veaceslav Negruța se arată convins că banii furați din cele trei bănci nu vor putea fi recuperați, notează NOI.md.


În opinia lui Negruța, suma pe care cetățenii vor trebui să o ramburseze în bugetul de stat este mai mare decît cea anunțată de autorități, fiind vorba de 25 de miliarde de lei. Pentru a acoperi gaura bugetară, spune Negruța, statul va fi nevoit să reducă serviciile prestate cetățenilor.

„Unii încearcă să consoleze cetăţenii şi pe ei înşişi că a început recuperarea banilor. Suma pe care trebuie să o întoarcă cetățenii este o povară serioasă și nu este vorba de cifra anunțată de guvernare, cea de 21 de miliarde de lei, ci de peste 25 de miliarde de lei. Cel mai probabil, va fi redus spectrul serviciilor oferite de instituţiile statului. Nu este exclus că statul se va împrumuta pentru a face faţă situaţiei”, a explicat Negruța în cadrul emisiunii „În profunzime”.

Totodată, fostul ministru al Finanțelor se arată convins că responsabilitatea pentru cele întîmplate în sectorul bancar o poartă toate partidele politice parlamentare într-o măsură mai mare sau mai mică.

„Ceea ce s-a întîmplat în sectorul bancar nu are culoare politică. Toate culorile sînt, într-un fel sau altul, implicate. Unii mai activ, alții mai pasiv. E o tactică de bișnițar cînd premierul spune: «Hai să vedem cum e mai bine, plătim 700 de milioane de lei, dar, în schimb, primim 7 miliarde de lei»”, a conchis Negruța.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?