Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Duterte se compară cu Hitler

30 sep. 2016,, 14:10   Externe
2661 1
Президент Филиппин сравнил себя с Гитлером
Foto: trinixy.ru

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat că s-ar „bucura“ dacă va extermina în cele din urmă trei milioane de consumatori şi traficanţi de droguri, comparîndu-se cu fostul dictator german Adolf Hitler.


În cursul unei întîlniri cu jurnaliştii desfăşurate în fieful său Davao, după o vizită în Vietnam, preşedintele Filipinelor s-a descris ca fiind „un fel de văr al lui Hitler“, transmite agenţia de presă Reuters.

Evocînd exterminarea a milioane de evrei de către nazişti, el a declarat: „Există trei milioane de toxicomani în Filipine, m-aş bucura dacă i-aş masacra“. „Dacă Germania a avut un Hitler, Filipinele au …“, a subliniat Duterte, fără a-şi încheia fraza dar arătînd cu degetul înspre el. Fostul primar al oraşului Davao a fost ales în mai acest an la conducerea statului filipinez promiţând să desfăşoare o ofensivă puternică împotriva traficanţilor şi consumatorilor de droguri din această ţară de aproximativ 100 de milioane de locuitori. Campania lui Duterte contra traficului de droguri a provocat moartea a 3.100 de persoane pînă acum.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?