X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Cebotari, despre Rezoluția din Congresul american

30 sep. 2016,, 11:59   Politică
5330 11

Foto: sputnik.md

Rezoluția congresmenilor americani Randy Weber și Trent Franks cu privire la situația din Republica Moldova este o inițiativă a unor persoane dezinformate.


De această părere este ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, care a specificat că acest document nu trebuie tratat la modul serios, informează NOI.md.

Ministrul a precizat că lista întocmită de congresmeni cu numele demnitarilor din Moldova presupus implicați în schema de devalizare a sistemului bancar, listă în care figurează și numele său, nu este veridică.

„Este suficient să verifici cu ce se ocupau sau unde se aflau persoanele din lista respectivă și, cel puțin, în privința mea este foarte evident că, în perioada la care se face referire că s-a comis jaful din bănci sau acea pierdere masivă din bănci, nu am avut nicio tangență cu sectorul bancar sau cu activități pe piața financiară. Lucrul respectiv vorbește despre faptul că ori s-au lăsat manipulate unele persoane, ori că această inițiativă nu este una suficient de bine fundamentată, documentată, sau nu este una serioasă, ceea ce e periculos. Or, cu astfel de abordări, mă tem eu, se discreditează și cele mai bune intenții”, a comentat Vladimir Cebotari, intervievat de reporterul Europa Liberă.


Totodată, ministrul Justiției a remarcat că asemenea inițiative afectează imaginea Republicii Moldova, întrucît devin imediat subiecte de speculații. Acesta s-a arătat convins că Senatul Statelor Unite va ignora inițiativa.

Ținînd cont că nu este un document serios, pentru că nu a fost pregătit, pentru că se fac niște afirmații absolut incorecte, eu cred că e mai bine să nu acordăm multă atenție. Cred că nu se va permite ca o glumă a cuiva sau o speculație a altora să afecteze relațiile moldo-americane”, a adăugat Cebotari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?