X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Noi capete de acuzare în dosarul spălării miliardelor ruseşti

29 sep. 2016,, 11:29   Societate
3448 3

Noi capete de acuzare în dosarul spălării miliardelor ruseşti
Foto : mail.ru

Procurorul general interimar, Eduard Harunjen, a primit acordul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru pornirea urmăririi penale şi tragerea la răspundere penală pe numele a 16 actuali şi foşti magistraţi, precum şi al trei executori judecătoreşti.


Aceștia ar fi implicaţi în spălarea miliardelor de dolari din Federaţia Rusă prin sistemul bancar din Republica Moldova, relatează NOI.md.

Potrivit materialelor urmăririi penale, învinuiţii ar fi fost parte a unei scheme criminale care a permis spălarea prin sistemul bancar din Republica Moldova a circa 20 de miliarde de dolari, proveniţi din Federaţia Rusă. Deşi investigaţiile privind spălătoria rusească au durat mai mult timp, alte acţiuni de urmărire penală ale procurorilor au permis acumularea unor probe pertinente pentru a demonstra implicarea celor învinuiţilor în schema de spălare de bani, precum şi iniţierea unor noi cauze penale.

Odată eliberat acordul CSM, procurorul general interimar urmează să pornească în privinţa acestora urmărirea penală şi să dispună efectuarea tuturor acţiunilor procesuale care se impun pentru cercetarea completă şi obiectivă a cazului. Pentru al doilea capăt de acuzare, învinuiţii riscă pînă la 7 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate de pînă la 5 ani.

Amintim că, optsprezece persoane, printre care 15 magistraţi şi 3 executori judecătoreşti, au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA în cadrul unei operaţiuni de amploare desfăşurate acum o săptămînă la Chişinău, dar şi în alte localităţi ale ţării. Acţiunea a avut loc în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul spălării de bani, şi s-a derulat cu acordul Consiliului Superior al Magistraturii, care a permis cercetarea penală, percheziţionarea şi reţinerea a 16 actuali şi foşti judecători.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?