X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Filip: Turismul poate deveni o sursă importantă de creștere economică

28 sep. 2016,, 10:45   Business
2833 3
Филип: Туризм может стать важным источником экономического роста
Foto: gov.md

Turismul poate deveni o sursă importantă de creștere economică în Moldova.


Declarația a fost făcută de prim-ministrul Pavel Filip în cadrul întrevederii cu reprezentanţii industriei turismului Moldovei, care a avut loc de Ziua Mondială a Turismului, marcată anual pe 27 septembrie, informează NOI.md.

Fiind prima întrunire de acest gen în ţara noastră, întrevederea a constituit un bun prilej pentru a discuta realizările ramurii, problemele, dar şi soluţiile de îmbunătăţire a situaţiei.

Premierul le-a adresat felicitări tuturor celor care activează în domeniul turismului cu ocazia sărbătorii profesionale, menţionînd rolul important al industriei turismului pentru dezvoltarea economică a ţării noastre. Pavel Filip s-a arătat încrezător că turismul reprezintă un segment cu potenţial mare, care neapărat trebuie valorificat.

„Noi nu avem mare, nu avem munți, dar avem oameni ingenioși și ospitalieri, locuri și tradiții frumoase – aici este avantajul nostru competitiv. De aceea, vă invit să valorificați acest potențial”, a spus Filip. În acest context, premierul s-a referit la acţiunile întreprinse de Guvern în vederea îmbunătățirii condițiilor în mediul de afaceri.

„Noi am adoptat și o serie de măsuri care facilitează nu doar activitatea turistică, ci și cea de business, în general. Mă refer la moratoriul la controalele de stat, la reducerea birocrației în derularea afacerilor, dar și la alte măsuri prin care dorim să stimulăm mediul de afaceri să investească mai mulți bani în economia țării”, a accentuat Pavel Filip.

La rîndul său, directorul general al Agenţiei Turismului, Stanislav Rusu, a vorbit despre situaţia actuală a ramurii turismului, accentuînd rolul acesteia în economia naţională şi faptul că în prezent se atestă o creştere semnificativă a principalilor indicatori în domeniul respectiv. Totodată, acesta a punctat o serie de probleme care necesită implicarea statului, între acestea fiind facilitarea regimului de obţinere a vizelor turistice pentru turiştii străini în ţara noastră, accelerarea procesului de modernizare a infrastructurii, dar şi păstrarea autenticităţii patrimoniului natural şi arhitectural al ţării.

În cadrul întrevederii au fost făcute mai multe propuneri, printre care crearea unui birou al turismului în Moldova, dar şi plasarea sectorului turistic în lista priorităţilor statului.

Premierul a reiterat deschiderea şi sprijinul necesar din partea Guvernului pentru soluţionarea problemelor enunţate, în vederea dezvoltării turismului şi promovării imaginii Moldovei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?