Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cîți deputați au semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip (DOC)?

27 sep. 2016,, 14:20   Politică
5586 5
Сколько депутатов подписались под вотумом недоверия правительству Филипа? (ДОК)
Foto: noi.md

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Pavel Filip a fost semnată de 37 de deputați.


Și-au pus semnăturile deputații care se poziționează drept opoziție în raport cu majoritatea parlamentară, relatează NOI.md.

În documentul publicat pe rețelele de socializare de către președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon și-au pus semnăturile 24 de deputați din partea PSRM, 8 deputați liberal democrați și 5 comuniști. Deja astăzi, 27 septembrie, la 14:30 documentul va fi remis Cancelariei Parlamentului.

În cadrul ședinței extraordinare a Parlamentului fracțiunile de opoziție au supus criticii Guvernul care și-a asumat responsabilitatea pentru un șir de proiecte de lege. Din ele reiese că restituirea miliardului de dolari SUA sustras din sistemul bancar va fi asigurată din contul numeroaselor programe bugetare. Potrivit Guvernului, rambursarea acestei sume va dura 25 de ani.

Anterior fracțiunile de opoziție deja au inițiat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip. Însă la procedura de vot care a avut loc la 27 iulie moțiunea de cenzură a fost susținută doar de 30 de deputați. Pentru demiterea Cabinetului de miniștri sînt necesare 51 de voturi ale aleșilor populari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?