Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Filip: Mă amuză declarațiile unor politicieni

27 sep. 2016,, 12:27   Politică
3873 6

Foto: noi.md

Declarațiile precum că recuperarea banilor sustrași din sistemul bancar va fi pusă pe seama cetățenilor sînt speculații, afirmă premierul Pavel Filip, citat de NOI.md.


Potrivit lui, acest subiect este intens speculat de exponenții opoziției, cu scopul de a-și face campanie electorală.

„Pe mine mă amuză declarațiile unora, care sînt conștienți de faptul că altă ieșire din situație nu a fost. Se speculează doar pe un singur proiect de lege ce ține de convertirea garanției în datorie publică. Dar cred că pe marea majoritate îi deranjează alte proiecte de legi. Cele care țin de sistemul bancar, pentru că vin să facă ordine în sistemul bancar. Asta va însemna că nu vom mai avea acel acționariat netransparent, în bănci nu se va mai putea întîmpla ce s-a întîmplat pînă acum, iar mulți dintre ei nu vor mai fi finanțați prin spălări de bani”, a precizat astăzi Filip.

Șeful executivului a mai explicat că neadoptarea celor șapte legi ar fi blocat semnarea unui acord de finanțare cu FMI și cu alți parteneri externi. „Se spun minciuni cînd auzim că banii vor fi recuperați pe seama cetățenilor. Această datorie se va micșora odată cu recuperarea activelor din cele trei bănci”, a adăugat Filip.


Menționăm că socialiștii, comuniștii și liberal-democrații au declarat că vor înainta o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, argumentînd că angajarea răspunderii în fața Parlamentului este antidemocratică și antipopulară.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?