Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4021

Un ofiţer CNA a fost trimis în judecată

26 sep. 2016,, 13:00   Societate
2673 1
Офицер НЦБК предстанет перед судом
Foto: sputnik.md

Un ofiţer al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) a fost trimis în judecată pentru că în februarie 2016 a primit mită de 100 de mii de euro de la preşedintele Federaţiei de Baschet din Republica Moldova.


Acesta a propus mită pentru a muşamaliza cauza penală în care el, împreună cu doi complici, erau cercetaţi pentru comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari.

Urmărirea penală împotriva angajatului CNA a fost pornită în rezultatul denunţului depus de către preşedintele Federaţiei de Baschet, care, între timp, a fost reţinut de către procurorii anticorupţie şi pus sub acuzaţie pentru escrocherie. În cadrul acţiunilor de urmărire penală, atît declarantul, cît şi învinuitul au fost supuşi testării la detectorul comportamentului simulat, acţiune efectuată la cererea acestora, cu exprimarea acceptul în scris.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, ofiţerul CNA riscă pînă la 7 ani închisoare, iar preşedintele Federaţiei de Baschet cu complicii – pînă la 15 ani de detenţie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?