Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Filip: Ne așteaptă reforme nu tocmai populare

26 sep. 2016,, 11:03   Politică
6248 7

Foto: moldnews.md

Guvernul pregătește o nouă agendă de reforme pentru următorii doi ani, nepopulare, dar necesare.


Declarația aparține premierului Pavel Filip și a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe susținute în comun cu comisarul european pentru politica de vecinătate, Johannes Hahn, notează NOI.md.

Printre reformele la care s-a referit șeful executivului se numără și cea a sistemului de pensii, care a stîrnit anterior controverse în societate. „Avem o agendă de reforme care va fi făcută publică în curînd, va fi implementată pînă în 2018, reforme serioase, dar fără care Republica Moldova nu se poate mișca înainte. Chiar dacă aceste reforme nu sînt tocmai populare, eu nu mi-am propus să fiu cel mai popular politician și mă voi concentra pe ele. E vorba de reforma sistemului de pensii, reforma administrativ-teritorială”, a explicat Filip.

Solicitat de jurnaliști să comenteze raportul recent al Curții de Conturi Europene, care arată că banii alocați de UE Republicii Moldova sînt cheltuiți ineficient, Filip a menționat că este la curent cu această problemă și caută soluții.

„Unul dintre proiectele ce urmează să fie implementate va aborda serios această problemă. E vorba de un sistem de transparentizare a cheltuielilor referitor la banii publici. Am discutat acest subiect și cu premierul Cioloș. Ne vor ajuta în implementarea acestui sistem, astfel ca fiecare cetățean să poată cunoaște în orice moment cum au fost cheltuiți banii”, a explicat Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?