Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

La Chişinău a fost dat în exploatare un poligon nou

25 sep. 2016,, 13:00   Societate
3010 0
В Кишиневе сдан в эксплуатацию новый автодром для сдачи экзаменов
Foto: mtic.gov.md

Vineri, la Chişinău, a fost dat în exploatare un nou poligon pentru susţinerea examenelor de conducere.


Poligonul corespunde tuturor cerinţelor de automatizare ulterioară.

Ministrul Tehnologiei Informaţionale şi Comunicaţiilor, Vasile Botnari, a spus la ceremonia de inaugurare că poligonul este dotat cu camere video şi alte sisteme, care vor ajuta la "excluderea influenţei factorului uman în momentul examinării teoretice şi practice".

Potrivit angajaților Centrului de examinare, după susţinerea examenului teoretic, calculatorul singur alege unul dintre cele 15 trasee unde va avea loc examenul practic.

De asemenea, au fost achiziţionate vehicule dotate cu indicatorul de influenţă a inspectorului asupra conducerii: dacă acesta va apăsa vreo pedală, se va aprinde lampa de semnalizare.

„Dacă sistemul detectează o intervenţie, candidatul va avea posibilitatea de a depune o plîngere împotriva inspectorului. Dacă se dovedeşte că intervenţia s-a produs, rezultatele examenului vor fi anulate", a spus Botnari, subliniind că în timpul apropiat Ministerul va anunţa un tender şi va selecta o companie care se va ocupa de "automatizarea poligonului - instalarea de senzori, pentru a elimina complet factorul uman".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?