X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Rogozin vrea să ceară Chişinăului "să-şi schimbe atitudinea faţă de Tiraspol"

23 sep. 2016,, 12:20   Politică
5137 14
Рогозин намерен требовать от Кишинева "изменить подходы в отношениях с Тирасполем"
Foto: omg.md

Vicepreşedintele Guvernului Federaţiei Ruse, reprezentantul special al preşedintelui Rusiei pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, vrea să ceară Chişinăului "să înceteze izolarea Transnistriei".


Potrivit site-ului liderului de la Tiraspol, despre aceasta Rogozin a declarat ieri, la întrevederea de la Moscova cu preşedintele autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk.

El a spus că la începutul lunii octombrie "va merge la Chişinău şi va trece prin Transnistria".

"Acolo vom avea destul timp pentru a ne întîlni cu reprezentanţii Guvernului RM. Ei se pronunţă pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu Federaţia Rusă, lucru în care, evident, economia moldovenească este extrem de interesată. Desigur, voi profita de aceste negocieri pentru a aborda încă o dată problema astfel încît Chişinăul să-şi schimbe radical atitudinea faţă de Transnistria şi, în primul rînd, să deblocheze acţiunile care practic au aprofundat izolarea", a subliniat Rogozin.

Şevciuk a menţionat că situaţia din Transnistria este una complicată anume din cauza "influenţei factorilor externi".

"Este vorba şi de Ucraina, şi de Chişinău, şi de unele acţiuni coordonate în ultimul timp între Kiev şi Chişinău. Desigur, acest lucru îşi pune amprenta pe economie, care simte o presiune serioasă, pe lîngă problemele economice care există. Ne confruntăm cu un şir de restricţii suplimentare, în special, în transport, lucru ce influenţează asupra marilor agenţi economici din Transnistria", a spus el.

În acest context, liderul de la Tiraspol s-a adresat către Rogozin cu solicitarea de a oferi asistenţa experţilor în mai multe domenii, în special în domeniul irigării, sănătăţii şi în sfera bancară, pentru "a minimiza influenţa externă negativă asupra economiei transnistrene".

Rogozin a menţionat că "regimul de sancţiuni impus ilegal împotriva Rusiei reduce posibilităţile de a oferi ajutor Transnistriei".

El şi-a exprimat speranţa că campania pentru alegerile preşedintelui Transnistriei "se va desfăşura stabil şi în condiţiile legitimităţii".

"În cadrul vizitei de lucru la Tiraspol, voi vorbi şi cu ceilalţi candidaţi, voi lua cunoştinţă de cursul campaniei electorale. Federaţia Rusă, în calitate de garant al stabilităţii în Transnistria, este interesată ca alegerile să se desfăşoare deplin, fără niciun fel de cataclisme. Vreau să profit de întîlnirea noastră şi să transmit semnale şi dumneavoastră, şi altor forţe politice din Transnistria", a specificat Dmitri Rogozin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?