X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Fondatorul Facebook a făcut o donație de 3 miliarde de dolari

22 sep. 2016,, 11:40   Externe
2321 0

Цукерберг решил пожертвовать 3 миллиарда долларов
Foto: libertatea.ro

Mark Zuckerberg și soția sa, Priscilla Chan, au promis, anul trecut, cînd au devenit părinți pentru prima dată că își vor dona averea în următorii zece ani pentru a contribui la prevenirea și vindecarea unor boli și a-i asigura astfel fetiței lor un viitor mai bun și se pare că se țin de promisiune.


Cei doi au făcut deja o nouă donație, în cadrul unui eveniment organizat la San Francisco. „Este un obiectiv ambițios”, a declarat miercuri Zuckerberg, anunțînd această nouă donație din partea Chan Zuckerberg Initiative, fundația înființată împreună cu soția sa, Priscilla Chan.

Mark Zuckerberg consideră că această donație va permite fundației să aibă suficiente mijloace pînă la sfîrșitul secolului pentru a descoperi tratamente împotriva tuturor bolilor, sau de a le gestiona pe cele care în prezent sînt mortale.

Priscilla Chan, care este de profesie medic, a declarat că acest lucru nu înseamnă că nu vor mai exista copii bolnavi, dar că numărul lor se va reduce. Această investiție este un prim efort pe care cuplul Zuckerberg speră să fie „colectiv”.

Fondatorul Facebook și soția sa, Priscilla Chan, au anunțat public în decembrie anul trecut că renunță la 99% din averea lor, mai exact la cele 45 miliarde de dolari pe care le dețineau la momentul respectiv, pentru a sprijini progresul umanitățiii și pentru crearea unei lumi mai bune pentru generațiile viitoare. Anunțul a venit imediat după nașterea fetiței lor, Maxima, sub forma unui lung și emoționant mesaj intitulat ”Scrisoare către fiica noastră” și postat de Zuckerberg pe pagina sa de Facebook. Ei își doresc crearea unui mare centru biologic la San Francisco, unde cercetători și oameni de știință să lucreze la dezvoltarea de mijloace pentru a studia și a înțelege mai bine bolile.

Au încercat ani la rînd să aibă un copil


Mark Zuckerberg, în vîrstă de 31 de ani, a anunţat, în luna august,anul trecut, că soţia sa, Priscilla Chan, este însărcinată, sarcina fiind destul de evoluată la momentul respectiv, după cum a precizat cofondatorul Facebook.

Mark Zuckerberg a făcut public atunci faptul că el şi Priscilla au mai încercat să aibă copii, însă primele trei sarcini ale soţiei sale nu au putut fi duse la bun sfîrşit.

Mark Zuckerberg şi Priscilla Chan s-au cunoscut la Universitatea Harvard, unde au fost colegi, şi au avut o relaţie de peste zece ani înainte de a se căsători, în anul 2012.

Mark Zuckerberg este în prezent unul dintre cei mai tineri şi de succes oameni de afaceri din lume, avînd o avere estimată de Forbes la 55,2 miliarde de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?