X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Președintele Letoniei va efectua o vizită oficială în Moldova

21 sep. 2016,, 11:00   Politică
2342 4
Президент Латвии посетит Молдову с официальным визитом
Foto: gov.md

Președintele Letoniei, Raimonds Vējonis, va efectua anul viitor o vizită oficială în Republica Moldova, comunică NOI.md.


El a declarat că acceptă invitaţia de a vizita ţara noastră în cadrul întrevederii cu prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, care a avut loc în marja celei de-a 71-a sesiuni a Adunării Generale a ONU de la New-York.

Părţile au subliniat buna cooperare stabilită între ambele ţări, în special, în contextul procesului de implementare a reformelor necesare în Moldova. Premierul s-a referit la evoluţiile în procesul de implementare a Acordului de asociere a RM cu UE. De asemenea, a fost apreciată asistenţa de dezvoltare oferită Moldovei de Guvernul Letoniei în diverse domenii.

Raimonds Vējonis a reiterat întreaga susținere a Letoniei pentru vectorul european al Moldovei, menționînd că partea letonă este dispusă să împărtășească din experiența sa în parcurgerea drumului european.

Interlocutorii au pledat pentru intensificarea ritmului schimburilor comercial-economice, accentuînd necesitatea activizării lucrului Comisiei interguvernamentale moldo-letone pentru cooperare comercial-economică, industrială şi tehnico-ştiinţifică, dar şi pentru semnarea unui acord bilateral privind securitatea socială.

Pînă în prezent, Moldova şi Letonia au semnat 30 de acorduri bilaterale, alte cinci fiind în proces de negociere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?