X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Muhametșin: Mulțumim că în Moldova alegerile pentru Duma de Stat s-au desfășurat fără incidente (VIDEO)

20 sep. 2016,, 14:45   Politică
2539 0
Мухаметшин: Спасибо, что Думские выборы в Молдове прошли без инцидентов
Foto: noi.md

Alegerile pentru Duma de Stat a Rusiei desfășurate pe teritoriul Moldovei au avut loc fără incidente, iar autoritățile locale au contribuit la asigurarea ordinii în cadrul secțiilor de votare.


Declarația a fost făcută astăzi, 20 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă, de către ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin. El a adresat cuvinte de mulțumire tuturor structurilor care au contribuit la exprimarea voinței libere a cetățenilor ruși aflați în RM, relatează NOI.md.

Pe teritoriul Moldovei și Transnistriei au votat puțin peste 57 de mii de cetățeni ai Rusiei. Potrivit lui Muhametșin, în comparație cu anul 2011, prezența alegătorilor a sporit cu 11 la sută. Totodată, ambasadorul a menționat că, în pofida trendului pozitiv, prezența totuși nu a fost atît de mare precum s-a anticipat. „Tradițional, mulți cetățeni ai Rusiei care locuiesc în Moldova și Transnistria se află în străinătate, inclusiv la muncă. Ei revin în ajunul sărbătorilor de iarnă, de aceea noi sîntem mulțumiți și de această prezență”, a menționat Muhametșin.

Diplomatul a comunicat că alegerile pentru Duma de Stat a Rusiei s-au desfășurat la 25 de secții de votare din dreapta Nistrului, iar pentru asigurarea ordinii la ele autoritățile locale au întreprins toate măsurile necesare. „Aduc mulțumiri autorităților locale, organelor de drept, care au acordat susținere în asigurarea securității în toate secțiile și au coordonat cu noi toate acțiunile. Sîntem, de asemenea, recunoscători Ministerului Afacerilor Interne și Integrării Europene pentru asistență în informarea cetățenilor Moldovei”, a adăugat șeful misiunii diplomatice a Rusiei în RM.

Un grup de observatori internaționali a activat în cadrul secțiilor de votare din Moldova și Transnistria. Potrivit ambasadorului Rusiei, observatorii au fost delegați de partidele politice care au participat la alegeri. „În secții au activat 12 observatori din diverse regiuni ale Rusiei. Organizațiile internaționale au fost reprezentate de trei observatori. Nu am primit de la ei nicio reclamație sau plîngere care ar putea afecta mersul alegerilor. Ei au lansat anumite sugestii cu caracter de recomandare”, a declarat Muhametșin.

Alegerile pentru Duma de Stat a Rusiei au avut loc la 18 septembrie. Ele au fost cîștigate de Partidul „Edinaia Rossia”, care a acumulat peste 54 la sută din voturi. Pe cel de-al doilea loc s-a situat Partidul Comunist al FR (13,3 la sută), pe locul III – Partidul Liberal Democrat din Rusia (13,16 la sută). Al patrulea partid care a ajuns în Duma de legislatura a 7-a, precum și s-a anticipat, a fost „Spravedlivaia Rossia” (6,21 la sută).

Comisia Electorală Centrală a Rusiei va publica rezultatele finale ale alegerilor vineri, 23 septembrie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?