X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Tarlev semnalează încălcări grave în procesul de colectare a semnăturilor

20 sep. 2016,, 12:21   Politică
3255 4

Foto: noi.md

Fostul premier Vasile Tarlev, pretendent la funcția de președinte, susține că procesul de colectare a semnăturilor în teritoriu are loc cu grave încălcări, notează NOI.md.


Potrivit lui, reprezentanții administrației publice locale intervin în mod abuziv în acest proces pentru a împiedica un candidat sau altul să colecteze semnăturile necesare înregistrării în cursa electorală.

„Îmi pare rău că în procesul de acumulare a semnăturilor se fac încălcări grave. Sistemul administrativ din unele localități practic blochează aprobarea listelor. Ce drept are un secretar de primărie sau un primar să verifice datele buletinului sau semnăturile? Sînt cetățeni în teritoriu care ne spun că au fost incluși în alte liste pentru care nu au semnat”, a menționat Tarlev în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.

Acesta susține că unii primari ar fi primit indicații din partea guvernării să împiedice procesul de colectare a semnăturilor, în favoarea unor candidați.

„Unii primari care mă știu și mă stimează îmi spun: «Domnule Tarlev, noi nu avem nimic împotriva dumneavoastră,, dar avem indicații, sub diferite pîrghii, să nu punem semnătură, ștampila și altele». Unii dintre foști subalterni de-ai mei, avînd azi o funcție sau alta, fac abuz de putere”, a adăugat Tarlev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?