X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Obama, îngrijorat de aplicarea insuficientă a acordului ruso-american cu privire la Siria

17 sep. 2016,, 19:00   Externe
5380 10
Обама назвал условия, при которых США будут сотрудничать с Россией
Foto : firstnews.ru

La o săptămână după ce SUA și Rusia au încheiat un acord cu privire la un armistițiu în Siria și la accesul liber de ajutoare umanitare în zonele asediate, Obama a discutat cu membrii Consiliului său de Securitate Națională (NSC) breșele din aplicarea acestui acord.


"Președintele s-a declarat profund îngrijorat de faptul că, în pofida diminuării violențelor în Siria, regimul de la Damasc continuă să blocheze livrarea de ajutoare umanitare indispensabile", a informat Casa Albă.

Armistițiul intrat în vigoare luni și marcat de violențe vineri a permis o reducere generală a violențelor în Siria, însă convoaiele cu ajutor umanitar încă nu au putut să ajungă din motive de securitate în zonele asediate, în special în cartierele rebelilor din Alep, în nordul Siriei.

Măsurile ulterioare prevăzute de acord, în mod concret instaurarea unei coordonări militare ruso-americane întărite pentru a lovi Stat Islamic (SI), vor trebui să fie precedate de "șapte zile consecutive de nivel redus de violențe și de acces umanitar neîntrerupt", a declarat Obama în timpul reuniunii NSC, potrivit Casei Albe.

Unii responsabili ai Pentagonului au emis serioase rezerve cu privire la acordul negociat de secretarul de stat american John Kerry și omologul său rus Serghei Lavrov, fapt ce l-a constrâns pe Obama să arbitreze această problemă.

Potrivit detractorilor acordului, Rusia a folosit în mod regulat discuțiile pentru a suscita îndoială în rândul aliaților SUA și a le da timp forțelor guvernamentale siriene să-și întărească pozițiile.

Însă Casa Albă și Departamentul de Stat au susținut că un armistițiu, chiar dacă este imperfect și instabil, oferă un reper prețios oamenilor victime ale unui război care durează de peste șase ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?