Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Preşedintele Belarusului va veni în vizită în Moldova de Ziua Vinului

17 sep. 2016,, 09:30   Societate
4456 0
Президент Беларуси посетит Молдову на день вина
Foto: noi.md

Preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko, va veni în vizită în Moldova pe 2 şi 3 octombrie.


Despre aceasta s-a discutat vineri, la întrevederea sa cu prim-ministrul Pavel Filip, în cadrul reuniunii Consiliului şefilor de state CSI la Bişkek.

Premierul a menţionat că vizita apropiată "este o bună oportunitate pentru a identifica noi posibilităţi de aprofundare a relaţiilor bilaterale şi pentru a stabili parteneriate în noi domenii de cooperare".

El a remarcat caracterul ascendent al cooperării bilaterale, precum şi intensificarea dialogului politic. În acelaşi timp, şeful Executivului a vorbit despre deschiderea Republicii Moldova pentru realizarea proiectelor comune de dezvoltare a infrastructurii pentru mărirea exporturilor de mărfuri moldoveneşti, inclusiv a fructelor şi legumelor, precum şi a vinurilor, pe piaţa din Belarus şi din Uniunea Euroasiatică.

Potrivit comunicatului, preşedintele Republicii Belarus a apreciat caracterul constructiv al relaţiilor bilaterale, care se bazează pe prietenie şi respect reciproc. El a pledat pentru valorificarea plenară a oportunităţilor oferite de Zona de comerţ liber din cadrul CSI şi Zona de liber schimb RM-UE, precum şi pentru intensificarea cooperării comerciale şi industriale dintre cele două state.

Republica Belarus este unul dintre principalii trei parteneri economici ai Republicii Moldova. În primele şase luni ale anului curent, exporturile Moldovei în Belarus au constituit $54,5 mil., iar importurile din această ţară au însumat $45,5 mil.

Pe 1 şi 2 octombrie, în Moldova, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, se va desfăşura Ziua Vinului, la care vor participa atât vinificatori autohtoni, cât şi nenumăraţi iubitori de vinuri moldoveneşti din Moldova şi de peste hotare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?