X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Masina care trebuie alimentată doar o dată la 100 de ani!

17 sep. 2016,, 01:23   Externe
5103 0

Фото: zn.ua

Compania Laser Power Systems (LPS) din Connecticut elaborează un nou sistem de motoare care utilizează unul dintre cele mai dense de materiale, cunoscute în natură - toriu.

Deoarece el are o excepțională densitate, toriu este capabil de a produce cantități incredibile de căldură. Compania în prezent experimenează cu bucăți mici de material, capabile de a crea un fascicul laser care încălzește apa, generează aburi și rotește mini-turbina.

Modelul actual al motorului toriu cîntareste 200 de kilograme și ușor încape sub capota tradițională de masină. Și în conformitate cu avizul experților, doar un gram de toriu conține mai multă energie decât 28 de mii de litri de benzină și 8 grame de substanță vor alimenta o mașină obișnuită într-un secol.
Toriu produce de la 10 până la 10 de mii de ori mai puține deșeuri radioactive de lunșă durată de viață.
În natură există doar o modificare de toriu - toriu 232. Toriu se întâlnește mai des decât uranu. El nu formează plutoniu și durata de expunere a combustibilui de toriu este mai mică decît cea a uraniului. Uriașe zăcăminte de acest element se află în Norvegia, în câmpul de minereu Фенсфелте.
Producția de toriu dă doar un izotop curat, în timp ce un amestec natural de zăcăinte de uraniu necesită îmbogățire pentru a lucra în cele mai multe convenționale reactoare nucleare.
Toriu nu poate susține o reacție în lanț nuclear de reacție, fără condiții speciale, astfel încât, în caz de necesitate, discompunerea în reactor se oprește automat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?