Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Poliţia din Moldova își va intensifica cooperarea cu Europolul

16 sep. 2016,, 15:47   Societate
1945 0
Молдавская полиция наращивает сотрудничество с EUROPOL
Foto: euractiv.com

Poliţia din Republica Moldova își va intensifica cooperarea cu organizaţia europeană de poliţie Europol.


Asupra acestui fapt s-a convenit la întrevederea şefului Inspectoratului General de Poliţie (IGP), Alexandru Pînzari, cu directorul Europol, Rob Wainwright, care s-a desfăşurat la Haza, în marja reuniunii Convenţiei Europene a Şefilor de Poliţie.

Potrivit IGP, Pînzari a spus că în Moldova activează pentru al doilea an Punctul naţional de contact Europol şi a ofiţerului de legătură.

"În primele şapte luni, Moldova are schimbate în jur de 3720 de mesaje în comparaţie cu 440 de mesaje în perioada similară a anului trecut. Actualmente, avem 35 de cazuri iniţiate de Moldova cu statele-membre ale UE prin intermediul Europolului, majoritatea ţinînd de activitatea criminală a cetăţenilor moldoveni aflaţi peste hotarele ţării", a spus el.

Rob Wainwright a salutat vectorul de dezvoltare al Poliţiei Republicii Moldova şi a menţionat că Europolul va oferi tot suportul în activitatea de combatere a criminalităţii.

În cadrul întrevederii, interlocutorii au remarcat că au fost desfăşurate cu suportul Europol şase şedinţe de lucru operaţionale pe cazuri de contrabandă cu ţigări, crime cibernetice, crimă organizată, corupţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?