X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Şevciuk şi-a înaintat candidatura după consultările de la Moscova

15 sep. 2016,, 08:15   Politică
3056 1
Шевчук выдвинул свою кандидатуру после консультаций в Москве
Foto: novostipmr.com

Liderul în exerciţiu al Transnistriei, Evgheni Şevciuk, a prezentat Comisiei Electorale Centrale (CEC) actele în calitate de candidat la postul de şef al regiunii.


Şevciuk a explicat decizia de a-şi înainta candidatura pe termenul al doilea prin dorinţa de a continua lupta pentru dezvoltarea Transnistriei. Este notabil că aceasta s-a întîmplat imediat după vizita şefului autoproclamatei RMN la Moscova, informează NOI.md.

Şevciuk a mers la CEC a Transnistriei cu actele necesare imediat după revenirea de la Moscova. Se ştie că liderul din stînga Nistrului a avut în capitala Rusiei un şir de întrevederi, la care, potrivit comunicatelor Serviciului lui de presă, au fost examinate chestiuni ce ţin de situaţia social-economică din autoproclamata republică.

Evgheni Şevciuk, depunînd actele la CEC, a comunicat că în cinci ani de preşedinţie nu a reuşit să realizeze tot ce şi-a propus. „Cinci ani de luptă, dar nu s-au realizat toate. Eu însă intenţionez să continui lupta, pentru ca Transnistria să devină un stat prosper”, îl citează pe liderul Transnistriei novostipmr.com.

El, de rînd cu alţi participant la cursa preelectorală, urmează să adune semnături ale cetăţenilor întru susţinerea sa. Conform normativelor Codului electoral al Transnistriei, numărul necesar de semnături trebuie să varieze în limitele de 2-3% din totalul alegătorilor înregistraţi. Potrivit datelor de ultima oră, în regiune sînt înregistraţi 417 mii de alegători.

Şevciuk a condus Transnistria după turul al doilea al alegerilor, care au avut loc la 25 decembrie 2011. Atunci el l-a devansat considerabil pe concurentul său principal – Anatoli Kaminski, obţinînd susţinerea din partea a 73,88% dintre alegători.

Şevciuk şi-a anunţat intenţia de a candida pentru al doilea termen la sfîrşitul lunii august. Acest pas al liderului Transnistriei a fost tratat cu nedumerire de către opinia publică, deoarece ratingul lui în rîndurile locuitorilor regiunii în mod constant era în scădere.

De la începutul campaniei electorale, care a demarat la 12 septembrie, la CEC au depus actele doi candidaţi – Irina Vasilachii, fără loc stabil de muncă, şi pensionarul, fostul ministru al afacerilor interne al Transnistriei, Ghenadi Kuzmicev.

Alegerile şefului Transnistriei sînt preconizate pentru 11 decembrie. Termenul-limită de depunere a candidaturilor la postul de preşedinte al autoproclamatei RMN este 10 noiembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?