X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Un nou acord RM-SUA, pînă în anul 2021

14 sep. 2016,, 17:52   Politică
3894 6
Новое соглашение РМ – США, до 2021 года
Foto: tiras.ru

Guvernul a adoptat o hotărîre privind aprobarea inițierii negocierilor și semnării Acordului de asistență pînă în anul 2021 privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul RM și Guvernul SUA pentru o guvernare democratică mai eficientă și mai responsabilă.


În scopul realizării sarcinilor din Acord, SUA va acorda un grant în sumă de 4,275 milioane de dolari SUA.

Acordul va permite obținerea următoarelor rezultate: implicarea sporită a cetățenilor în procesul decizional al Guvernului; asigurarea unui sistem juridic mai transparent și responsabil și crearea condițiilor pentru administrație publică locală de implicare mai plenară în soluționarea necesităților cetățenilor.

Acordul propus este constituit din 7 articole și două anexe, care nu sînt parte componentă a Notei prin care a fost prezentat Acordul în ședința Guvernului, din care motiv este complicat de concretizat cum anume se va prevedea procedura de implementare și obținere a rezultatelor planificate.

Se prevede ca acțiunile acestui acord să fie armonizate cu prevederile Acordului de asociere RM-UE.

În Nota informativă la Acord se atenționează că, în cazul în care prezentul document nu va fi semnat pînă la 20 noiembrie 2016, creditul preconizat nu va fi disponibil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?