Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Zilele Spațiului Public au început la Chișinău

13 sep. 2016,, 12:00   Capitala
2510 0

Foto: noi.md

Astăzi, în capitală s-a dat startul unei platforme ce are ca subiectul principal spațiul public.


„Zilele Spațiului Public” este un program de evenimente al căror scop este să ofere un cadru de discuție și acțiune în locurile publice, notează NOI.md.

În cadrul acestei platforme, în perioada 13-17 septembrie se vor desfășura o mulțime de activități, printre ateliere, conferințe, tururi ghidate și dialoguri urbane.

Zilele Spațiului Public au scop să adune împreună activiști, persoane responsabile de elaborarea politicilor publice, cetățeni activi, intelectuali, arhitecți și artiști, publicul larg pentru a ridica gradul de conștientizare asupra unor subiecte ce vizează protecția, democratizarea și deschiderea spațiilor publice. Toți aceștia urmează să-și împărtășească opiniile și reflecțiile asupra transformărilor ce au loc în spațiile publice, vor face schimb de practici, metode de organizare și de acțiune colectivă, care asigură și oferă spațiilor publice un caracter cu adevărat democratic.

Startul acestora a fost dat astăzi, prin intermediul atelierului „Strategii de implementare a unei campanii”. După care vor urma proiecții de filme documentare, ateliere artistice, expoziții de artă, dezbateri publice și muzică de calitate. În weekend vor fi organizate cîteva tururi ghidate prin oraș, care vor încheia evenimentul în sine.

Toate activitățile preconizate se vor desfășura în cîteva locații: Casa Zemstvei Guberniale, Apartamentul Deschis, Parcul Zaikin, cafeneaua „Guguță”, Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Tehnică din Moldova. Vor fi prezenți invitați din Polonia, România, Franța, Rusia.

Întreg programul Zilelor Spațiului Public poate fi văzut aici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?