Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Sandu anunță cînd se vor decide asupra unui candidat comun

13 sep. 2016,, 09:45   Politică
6823 4

Năstase și Sandu anunță cînd se vor decide în legătură cu un candidat comun
Foto : noi.md

Preşedinta PAS, Maia Sandu, susţine că în condiţiile actualei campanii electorale pentru alegerile prezidenţiale este mai indicat ca formaţiunea pe care o conduce să desemneze împreună cu Platforma „DA” un candidat comun, pentru a avea şanse să iasă în turul doi.


Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiuni „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

„Există mai multe riscuri, cum ar fi numărul mare de candidaţi sau utilizarea resurselor administrative de către PDM. De aceea trebuie să venim cu un candidat comun. Deocamdată, nu am decis, urmează să o facem la finele lunii septembrie în baza a două sondaje efectuate de către instituţii în care avem încredere. Nu ne-am permis să comandăm sondaje în luna august, din cauza lipsei de finanţe”, a declarat lidera PAS.

În cadrul emisiunii, Maia Sandu a dat de înţeles că, deocamdată, nu are încredere deplină în liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase. „Încrederea se construieşte şi nu cade din pod. Avem nevoie de timp ca să construim această încredere, să vedem dacă omul demonstrează că îşi va ţine cuvîntul. Sîntem în proces de formare a încrederii reciproce”, a precizat Sandu.

Preşedinta PAS a evitat să ofere un răspuns clar la întrebarea dacă Andrei Năstase este o persoană competentă pentru funcţia de preşedinte: „Am discutat foarte mult asupra profilului preşedintelui şi nu am putut să ajungem la un numitor comun. Vor decide cetăţenii cine este mai competent. Fiecare dintre noi crede că el va face treabă mai bună”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?