Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Gaură de 2 milioane de euro în bugetul Apă-Canal Chişinău

12 sep. 2016,, 17:15   Capitala
3150 1

Дыра в 2 миллиона евро в бюджете „Apă-Canal Chişinău”
Foto: ipn.md

Veronica Herţa, detaşată în funcţia de director al SA „Apă-Canal Chişinău” (ACC), urmează să efectueze în cel mai apropiat timp o evaluare cu privire la activitatea întreprinderii.


O prioritate este şi deblocarea proiectului de modernizare a ACC, proiect în valoare de peste 60 de milioane euro, finanţat de BERD şi BEI, transmite IPN.

Veronica Herţa a declarat, la şedinţa operativă de la Primărie, că există o ordonanţă judecătorească prin care ACC este obligată să plătească 16,2 milioane de lei unui agent economic pentru prestare de servicii. În total, avînd în vedere şi alte plăţi care urmează a fi făcute, se poate vorbi despre o gaură de două milioane de euro în bugetul întreprinderii.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a menţionat că se cere de urgenţă relansarea proiectului finanţat de BERD şi BEI. Conducerea ACC urmează să efectueze o inventariere a bunurilor şi să adopte o disciplină de fier cu privire la cheltuielile pe care le face.

Şefa Direcţiei finanţe,Veronica Herţa, a fost numită la sfîrşitul săptămînii trecute în funcţia de director al SA „Apă-Canal Chişinău”, la propunerea Consiliului de Administraţie al întreprinderii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?