Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

China și Rusia încep luni, în Marea Chinei de Sud, ample exerciții comune ale forțelor navale

11 sep. 2016,, 11:13   Externe
2618 6

Foto: www.agerpres.ro

China și Rusia încep luni, în largul coastei provinciei chineze Guangdong (sud), cele mai ample exerciții comune ale forțelor lor navale, a anunțat duminică conducerea marinei militare chineze, potrivit Reuters.


Aplicațiile navale comune ruso-chineze 'Joint Sea-2016', care vor dura opt zile, au loc pe fondul creșterii tensiunilor legate de Marea Chinei de Sud. La jumătatea lunii iulie Curtea permanentă de arbitraj de la Haga (CPA) a dat câștig de cauză Filipinelor împotriva Chinei, afirmând că revendicările Beijingului în Marea Chinei de Sud, o zonă strategică, nu au 'fundamente juridice'.

La exercițiile 'Joint Sea-2016' vor lua parte nave, submarine, un portavion și elicoptere militare. Vor fi realizate simulări ale unor operațiuni de apărare, salvare și anti-submarine.

Beijingul consideră că deține suveranitatea asupra cvasi-totalității Mării Chinei de Sud, o zonă bogată în hidrocarburi, aflată la întretăierea unor rute maritime vitale pentru comerțul mondial, însă revendicările sale se suprapun cu pretenții emise de statele riverane Filipine, Vietnam, Malaezia și Brunei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?