Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Belarusul care a dus steagul Rusiei și-a comentat fapta

10 sep. 2016,, 20:00   Externe
6445 6
Пронесший флаг России белорус прокомментировал свой поступок
Foto: lenta.ru

Un angajat al Ministerului Sportului și Turismului al Republicii Belarus Andrei Fomocikin care a dus steagul Rusiei la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Rio de Janeiro a declarat că nu-i pare rău pentru acțiunile sale.


Anunțul a fost făcut vineri, 9 septembrie, cuvintele lui fiind citate pe site-ul Ministerului Sportului și Turismului din țară.

„Nu-mi pare rău deloc pentru fapta mea. Șeful Comitetului Paralimpic Internațional (CPI), Philip Craven, a specificat în cadrul discursului său rostit la ceremonia de deschidere că toți sîntem o parte a lumii. Iar eu nu înțeleg de ce rușii nu fac parte din Jocurile Paralimpice”, a declarat Fomocikin.

De asemenea, el a refuzat să se considere un erou. „Eroi în această situație sînt sportivii noștri care au decis să-și susțină prietenii în orice circumstanțe. Iar la general, eroi sînt toți sportivii paralimpici care, depășind zilnic durerea, dovedesc că imposibilul e posibil”, a menționat funcționarul.

Fomocikin a reacționat calm la decizia CPI care l-a lipsit de acreditare. „Știți, voi spune în mod diplomatic: convingerile personale sînt mai presus decît orice. Plec de la Rio, dar inima mea rămîne cu paralimpicii noștri”, a conchis el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?