Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

BM va aloca Moldovei un grant în valoare de 300 mii de dolari

10 sep. 2016,, 10:30   Economie
2959 2
ВБ выделит Молдове грант в сумме $300 тыс.
Foto: badpolitics.ro

Banca Mondială va aloca Moldovei un grant în valoare de 300 mii de dolari pentru realizarea proiectului „Dezvoltarea potențialului statistic în baza datelor privind aptitudinile”, relatează NOI.md.


Aceste mijloace vor fi alocate țării noastre, în special, pentru dezvoltarea unei baze de date ce ține de nevoile pieței muncii, în vederea îmbunătățirii sistemului de formare profesională în republică și satisfacerii nevoilor pieței muncii.

Guvernul Moldovei a aprobat inițierea negocierilor și semnarea Acordului de acordare a grantului pentru realizarea proiectului „Dezvoltarea potențialului statistic în baza datelor privind aptitudinile” cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația Internațională pentru Dezvoltare care fac parte din Grupul Băncii Mondiale.

Potrivit reprezentanților Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, în prezent pe piața muncii din Moldova există un decalaj mare între cerere și ofertă, iar lipsa de forță de muncă calificată reprezintă un obstacol major în calea dezvoltării afacerilor, după corupția și instabilitatea politică. În Moldova se atestă un nivel scăzut de ocupare a forței de muncă și productivitatea scăzută a muncii.

În acest sens, Banca Mondială este dispusă să acorde Guvernului Moldovei asistență în ajustarea sistemului de învățământ profesional la nevoile pieței forței de muncă, contribuind la crearea noilor locuri de muncă.

Scopul proiectului, pentru implementarea căruia BM va aloca un grant în valoare de 300 mii de dolari, este de a sprijini Moldova în îmbunătățirea statisticii și abilităților analitice pentru planificarea, adoptarea deciziilor și monitorizarea politicilor în vederea corelării sistemului de formare profesională cu nevoile pieței muncii.

În cadrul proiectului se preconizează să se dezvolte și să se implementeze un modul special care va permite identificarea barierelor ce apar în angajarea la locul de muncă, particularitățile mobilității geografice pe piața muncii, precum și abilitățile și competențele necesare pe piața muncii. Beneficiarii grantului vor fi Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și Biroul Național de Statistică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?