X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Diaspora «Baștina» insistă asupra deschiderii a 29 de secții de votare în Rusia la 30 octombrie (VIDEO)

9 sep. 2016,, 16:00   Societate
4689 10
Диаспора «Baştina» настаивает на открытии 29 участков в России 30 октября
Foto: ipn.md

Reprezentanții diasporei moldovenești din Rusia au făcut apel către autorități să deschidă 29 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale.


Organizația diasporei «Baștina»din Rusia, astăzi, 9 septembrie a avertizat referitor la posibilitatea repetării situației de la alegerile parlamentare de acum doi ani, transmite NOI.md.

Fondatorul organizației diasporei «Baștina» Dumitru Pogorea, în cadrul unei conferințe de presă a declarat că a fost trimisă o scrisoare la CEC cu solicitarea de a deschide numărul optim de secții de votare pe teritoriul Rusiei în timpul alegerilor prezidențiale din 30 octombrie. "Secțiile de votare ar trebui să fie deschise nu numai la Moscova și Sankt-Petersburg, dar și în multe alte orașe, unde locuiesc un număr mare de concetățeni de-ai noștri", a menționat el.

Pogorea a numit orașele rusești, unde este necesar să fie deschise, în primul rînd, secții de votare. "Am indicat în scrisoare că la Moscova este de dorit să fie deschise 7 secții de votare, la Sankt-Petersburg – 5, cîte 3 secțiila – Voronej și Kostroma, 2 - în Ivanovo și Surgut și cîte 1 la − Kursk, Kirov, Murmansk, Nijnevartovsk, Nefteiugansk, Iaroslavl, Tiumeni. Nu e cazul, credem noi, să fie deschise secții de votare la Novosibirsk și Soci, așa cum s-a făcut la alegerile parlamentare din 2014", a declarat fondatorul diasporei «Baștina».

Reprezentanta Asociației «Baștina» de la Surgut, Lidia Selezeni, a declarat că în Siberia locuiește un număr mare de cetățeni ai Moldovei care doresc, fără să plece acasă, să-și facă alegerea. "Numai la Surgut din organizația noastră fac parte trei mii de cetățeni. Punctul lor de vedere este foarte important. Sînt adesea întrebată: "Putem vota la alegeri?". Aș vrea să pot să le răspund cu încredere că au o asemenea posibilitate, fără să-și părăsească locul de trai", a spus Lidia Selezeni.

Alegerea Președintelui RM este programată pentru 30 octombrie.

La alegerile parlamentare din 2014 în Rusia au fost deschise cinci secții de votare,două la Moscova și cîte una la Sankt-Petersburg, Novosibirsk și Soci. Acest lucru a atras critici din partea partidelor de opoziție, care au cerut un număr mai mare de secții de votare, deoarece potrivit datelor estimative, pe teritoriul Federației Ruse lucrează și locuiesc aproximativ 1 milion de cetățeni ai Moldovei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?