X 
Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Doi oficiali belaruși au fost lipsiți de acreditare la Jocurile Paralimpice

9 sep. 2016,, 13:10   Externe
2392 2

На Паралимпиаде лишен аккредитации второй представитель Белоруссии
Foto: lenta.ru

Comitetul Internațional Paralimpic (CIP) a retras acreditarile pentru doi oficiali ai delegației din Belarus la Jocurile Paralimpice-2016.


Este vorba despre directorul Centrului de Formare Olimpica a Atletiților din Belarus, Andrei Fomockin – cel care a purtat steagul rus la deschiderea Jocurilor Paralimpice de la Rio de Janeiro – și un alt oficial al delegației, numele căruia nu a fost anunțat, transmite agenția de știri din Belarus BELTA.

„Comitetul Internațional Paralimpic a adoptat o decizie de retragere a acreditării membrului delegat din Belarus, care în timpul ceremoniei de deschidere a intrat cu steagul rus, precum și unui alt delegat al echipei noastre. Manifestările politice la Jocurile Paralimpice sînt inacceptabile. Echipa din Belarus a fost avertizată în mod oficial cu privire la inadmisibilitatea unor astfel de acțiuni”, a spus Oleg Șepel, președintele Comitetului Paralimpic din Belarus.

Anterior, el a explicat apariția steagului Rusiei la unul dintre membrii delegației din Belarus, în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor de pe stadion „Maracana” din Rio, drept dorința de a demonstra solidaritate cu paralimpicii din Rusia, lipsiți de posibilitatea de a participa la competiții, scrie paginaderusia.ro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?