X 
Transnistria stiri: 1393
Preşedintele stiri: 4035

Nicolae Sulac ar fi împlinit azi 80 de ani

9 sep. 2016,, 12:15   Showbiz
5463 0

Foto: glasul.md

Marele cîntăreț de muzică populară, regretatul Nicolae Sulac ar fi împlinit astăzi 80 de ani.

Fiica lui Doina i-a adus un omagiu, iar în satul de baștină au loc activități dedicate maestrului, informează NOI.md.

„Tu încă mai trăiești în sufletul miilor de oameni prin muzica și vocea ta. Pentru mine nu trăiești doar prin muzică, ci și prin amintirile pe care le avem împreună. Pentru mine ai fost mai mult decît pentru o țară întreagă. Ai fost și ești tatăl meu, cu care mă voi mîndri în fiecare clipă din viața mea. Sînt cea mai norocoasă femeie din țara asta, sînt fiica lui Sulac și îi moștenesc talentul. Ce aș putea să-mi mai doresc? «Iartă-mă, tată, că nu am putut să fac pacturi cu icoane și sfinți, aș fi renunțat la tot ce-am avut, dar moartea mi-a spus că nu are părinți»”, a scris Doina Sulac pe pagina sa.

Contactat de NOI.md, primarul satului Sadîc, locul de baștină al lui Nicolae Sulac, a comunicat că, pe data de 8 septembrie, în gimnaziul care poartă numele interpretului, unde e amplasat și bustul acestuia, au fost organizate cîteva activități cu elevii, în memoria artistului. El a mai spus că seara în sat a avut loc și un concert cu acest prilej.

Nicolae Sulac s-a născut pe 9 septembrie 1936 în satul Sadîc, raionul Cantemir. Și-a început activitatea muzicală în calitate de solist al Capelei Corale „Doina” a Filarmonicii Naționale.

Memoria artistului trăiește în melodiile lui, printre care „Ce frumos mai cîntă cucul”, „Tinerețe-tinerețe”, „Foaie verde maghiran”, „Casa părintească”. Este deținătorul a numeroase titluri onorifice și distincții: artist emerit al Republicii Moldova, artist al poporului din Republica Moldova, laureat al Premiului de Stat.

Nicolae Sulac s-a stins din viață pe 8 aprilie 2003.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?