Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4026

Belorusia va duce flagul Rusiei la RIO

8 sep. 2016,, 13:10   Externe
3180 3

Лукашенко одобрил решение белорусских паралимпийцев пронести в Рио флаг России
Foto: lenta.ru

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a aprobat gestul delegaţiei republicii, membrii căreia au ieşit la ceremonia de inaugurare a Jocurilor Paralimpice de la Rio de Janeiro cu drapelul Rusiei.


Acest fapt l-a declarat joi, 8 septembrie, la postul de radio „Vorbeşte Moscova” purtătorul de cuvînt al şefului statului, Natalia Eismont.

„Purtarea drapelului în timpul ceremoniei de inaugurare a fost iniţiativa delegaţiei belaruse. Oricum, vreau să subliniez că aceasta este poziţia statului, inclusiv a preşedintelui ţării şi a şefului Comitetului nostru paralimpic. Noi sîntem solidari cu paralimpicii ruşi”, a specificat ea.

Purtătoarea de cuvînt a lui Lukaşenko a adăugat că nu a fost înaintat niciun fapt concret care ar demonstra aplicarea dopingului de către paralimpicii ruşi, iar „persoanele pentru care sportul este mai mult decît atît au fost înlăturate”. „Aceasta este poziţia noastră statală şi a preşedintelui ţării noastre”, a rezumat Eismont.

Anterior, la 8 septembrie, a devenit cunoscut faptul că Comitetul Internaţional Paralimpic (CIP) a identificat sportivul care a purtat drapelul rus la ceremonia de inaugurare. Numele lui nu a fost nominalizat oficial. Mass-media însă a comunicat că acesta este directorul Centrului Republican de Atletism, Andrei Fomocikin. CIP urmează să decidă ce măsuri vor fi aplicate faţă de acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?