X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Obama, întîlnire informală cu Rodrigo Duterte, după ce aceasta l-a înjurat

8 sep. 2016,, 12:40   Externe
2582 1

Обама провел двухминутную встречу с президентом, оскорбившим его
Foto: libertatea.ro

Barack Obama s-a întîlnit cu Rodrigo Duterte, președintele filipinez care l-a numit “fiu de curvă”. Cei doi au schimbat câteva amabilități înainte de a participa la o cină de gală în cadrul summitului ASEAN din Laos.


Obama şi Duterte au dat mîna şi au purtat o scurtă discuţie, înainte de a se îndrepta spre cina care a încheiat cea de-a doua zi a summitului ASEAN.

”S-au întîlnit în sala de aşteptare. Au fost ultimele persoane care au părăsit camera”, a declarat ministrul filipinez de Externe, Perfecto Yasay. Diplomatul a insistat asupra relaţiilor bilaterale americano-filipineze, care rămîn puternice şi ferme.

Un reprezentant al preşedinţiei americane a spus că scurta discuţie a fost un schimb de amabilităţi între cei doi lideri.

Barack Obama trebuia să participe marţi la o întîlnire oficială cu Rodrigo Duterte, însă aceasta a fost anulată după ce preşedintele filipinez a lansat un avertisment pentru a nu primi întrebări legate de sîngeroasa campanie guvernamentală antidrog din țara sa. Totodată, el l-a numit pe Barack Obama “fiu de curvă”.

Rodrigo Duterte şi-a exprimat regretul că declaraţiile sale controversate de luni au fost interpretate drept un atac personal la adresa lui Barack Obama.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?