X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Dezastru pentru Hollande în sondaje

7 sep. 2016,, 14:10   Externe
1983 0

У Олланда нет никаких шансов выиграть предстоящие президентские выборы
Foto: segodnya.ua

Actualul președinte al Franței nu are nicio șansă de a cîștiga un nou mandat.


Sondajele arată că lupta finală pentru președinția Franței se va da, anul viitor, între Marine Le Pen și Nicolas Sarkozy sau Alain Juppe.

Un sondaj pentru Le Figaro și postul de televiziune LCI arată adevărata dimensiune a dezastruosului mandat al președintelui socialist Francois Hollande. Acesta ar lua doar 11-15% din voturi în primul tur de scrutin.

Hollande, care plătește pentru eșecul său în domeniul economiei, a semnalat că și-ar dori să candideze, dar că nu va face un pas înainte dacă nu există șanse de victorie.

Sondajul arată că duelul din al doilea tur de scrutin se va da între Marine Le Pen, șefa Frontului Național, gruparea de extremă dreapta, și candidatul conservatorilor - Nicolas Sarkozy sau Alain Juppe.

Sarkozy și Juppe se vor confrunta mai întîi în alegerile primare ale conservatorilor.

Printre politicienii aflați în sondaje se numără fostul ministru al Economiei, Emmanuel Macron, care ar aduna 15-20% din voturi sau Jean-Luc Melenchon, de la Partidul de Stînga, cu 10-13%.

Primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța va avea loc pe 23 aprilie, confruntarea finală fiind programată pentru 7 mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?