Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Un nou incendiu în Spania: Autoritățile caută un piroman (FOTO)

7 sep. 2016,, 11:10   Externe
2366 0

На популярном испанском курорте до сих пор бушует пожар (ФОТО)
Foto: libertatea.ro

Coasta de est a Spaniei a fost cuprinsă de flăcări violente, care par să fi fost provocate.


Peste 800 de hectare de pădure la Benidorm au fost distruse, iar 1.400 de oameni au fost evacuați, în urma incendiului. Acum, autoritățile caută un piroman suspectat că a pornit focul.

UPDATE: 6 Septembrie: Ora 23:30. Un nou incendiu a fost provocat în zona Ramblas din Spania, marți seara. Inițial focul a fost pus în vîrfurile Soarelui Benitatxell care s-a răspîndit în zona Javea Pinosol și care a devastat Granadella, apoi un alt incendiu a fost provocat în mlaștina de sare și în cele din urmă s-a extins spre Jesus Pobre. Peste 800 de hectare au ars. Marți seara,în jurul orei 20:00,o nouă alarmă a fost dată. Un alt incendiu a fost provocat în Ramblars, Spania, în vecinătatea celebrului depozit de deșeuri. „Nu se poate! Iar au început! Indivizii ăștia chiar merită pedeapsă Capitală! Au pus iar foc cu vreo ora în urmă! Sper să nu se extindă!”, a fost mesajul unui român care locuiește în Spania.

“Garda Civilă îl caută pe autorul incendiului izbucnit duminică seară. Totul sugerează că ar putea fi vorba de un incendiu provocat, în special izbucnirea mai multe focare, în locuri diferite”, a declarat un purtător de cuvînt al Gărzii Civile, transmite AFP.

Incendiul a izbucnit duminică seară pe Costa Blanca, în apropiere de Valencia. Zeci de case au fost distrse, iar aproape 1.400 de persoane au fost evacuate de urgență. Mai multe echipaje de pompieri s-au luptat cu flăcările duminică şi au crezut că incendiul este sub control, dar a crescut în intensitate din nou în cursul nopţii de duminică spre luni. Echipajele au reușit să stingă flăcările din zonele rezidențiale abia luni spre seară.

„Focul a fost stins la Javea și Giuly se poate întoarce acasă cu familia. Nu există cuvinte pentru cît de recunoscătoare sînt că au scăpat cu bine. Nu există cuvinte ca să pot mulțumi unor străini, care și-au pus casa la dispoziție pentru a ajuta. Nu casele, nu restaurantele, nu marea fac din Javea un loc minunat, ci oamenii care trăiesc acolo”, a scris Tatiana Manolache-Onofrei pe o pagină de socializare.

Între timp, un nou incendiu de vegetaţie a izbucnit pe insula Minorca luni şi a dus la evacuarea a circa 500 de persoane, potrivit Protecţiei Civile. Misiunea pompierilor este îngreunată și de vremea extrem de caldă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?