X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

PCRM: Doar alegerile parlamentare anticipate pot schimba situaţia în ţară

6 sep. 2016,, 10:15   Politică
3458 2
ПКРМ : Только досрочные парламентские выборы могут изменить ситуацию в стране
Foto: noi.md

Partidul Comuniştilor (PCRM) consideră că doar alegerile parlamentare anticipate pot schimba situaţia în ţară.


Acest fapt este relevat în hotărîrea Plenarei CC a PCRM cu privire la boicotarea alegerilor preşedintelui.

Potrivit documentului, PCRM, care "se află în opoziţie pe parcursul ultimilor ani", a ajuns la concluzia că "Republica Moldova este un stat ocupat".

În opinia partidului, "schimbarea ordinii constituţionale a Republicii Moldova se poate face doar prin respectarea strictă a actualei Constituţii, prin referendum sau prin votul a cel puţin 2/3 dintre deputaţii Parlamentului RM".

"Alegerile prezidenţiale directe, fixate în baza hotărîrii Curţii Constituţionale a RM, sînt nelegitime. Niciuna dintre problemele de importanţă politică, publică, economică şi socială, care s-au acutizat la limită în perioada guvernării coaliţiilor de dreapta, nu a fost şi nici nu va fi soluţionată atîta timp cît aceste coaliţii se vor afla la conducere. Situaţia din Moldova se va putea schimba doar prin alegerile parlamentare anticipate", se menţionează în document.

PCRM a decis "să anunţe boicotarea alegerilor prezidenţiale nelegitime din 30 octombrie 2016", iar "pe toţi alegătorii din ţară îi îndeamnă să nu participe la alegerile prezidenţiale anticonstituţionale".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?