Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Partidul condus de Năstase vrea acces la documentele democraților. Despre ce este vorba

5 sep. 2016,, 10:15   Politică
3906 1

Partidul condus de Năstase vrea acces la documentele democraților. Despre ce este vorba
Foto : jurnal.md

Partidul Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr” a adresat astăzi o sesizare către OSCE, CEC, Promo-Lex, organizaţiile internaţionale şi ambasadele străine acreditate la Chişinău, FMI, Parlament, Guvern, Procuratură, CNI, în legătură cu semnalele parvenite de la cetăţeni din diferite raioane ale ţării, în care sînt deconspirate practicile ilegale de colectare a semnăturilor în favoarea candidatului PD la prezidenţiale.


Exprimîndu-şi îndoiala în obiectivitatea CEC şi a instituţiilor de drept din Moldova, Platforma DA solicită acces imediat şi necondiţionat pentru reprezentanţii săi, dar şi ai altor părți interesate, inclusiv OSCE la setul de documente prezentat de PDM.

„Cetățenii ne anunță că structurile de stat au obligat propriii angajați să semneze listele de prescripție, fiind șantajați că vor pierde locul de muncă. Aceste practici au fost folosite de Poșta Moldovei, Moldtelecom, Moldovagaz, Registru, școli, spitale etc.”, se menţionează în documentul citat.

Platforma DA îşi exprimă bănuiala rezonabilă că, în goana de a obține locul 1 în buletinul de vot, PDM a prezentat la CEC doar nişte mape cu semnături anterioare, ce nu corespund cerinţelor legale. Acestea ar urma să fie completate şi înlocuite cu altele pe parcursul perioadei de control, ceea ce contravine legislaţiei şi face dovada unei concurenţe neloiale față de ceilalți actori electorali.

Sesizarea integrală poate citită mai jos.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?