Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Victor Țopa despre afacerea cu Plahotniuc și plecarea din Moldova

2 sep. 2016,, 22:30   Politică
8675 0
Foto: jurnal.md

Omul de afaceri, Victor Ţopa, a acordat un interviu postului de televiziune Jurnal TV. În cadrul interviului acesta s-a referit la activitatea sa, a relatat despre relația sa cu Vlad Plahotniuc dar si plecarea sa din Republica Moldova, transmite NOI.md


"Eu m-am retras în Germania încă în 2002. Real, prima provocare mare, căreia trebuie să îi mulţumesc este Vladimir Voronin. După prima provocare pe care am avut-o în 2001-2002, noi ne-am retras în Germania şi am început să lucrăm în Germania. De luni pînă vineri lucram aici, sîmbătă şi duminică veneam la familie acasă. Practic aveam afaceri aici, deja mi-am cumpărat casă încă în perioada aceea, dar în 2010-2011, ne-am retras total aici în legătură cu două evenimente. În primul rînd, Plahotniuc ne-a furat proprietăţile şi ne-a condamnat. Şi noi am trecut în Germania şi datorită lui iată ne dezvoltăm, datorită acestei provocări. Ceea ce nu te omoară, te face să fii mai puternic" susține acesta.

Victor Ţopa a declarat că a fost partener de afaceri cu Vladimir Plahotniuc. “Am fost parteneri, ambii aveam acţiuni la Victoriabank. Au fost două momente care m-au pus pe gînduri. Atunci cînd Şlopac ne-a propus să cumpărăm acţiunile de la compania “Asito”, Plahotniuc mi-a propus să-l prădăm. Apoi a mai venit o propunere din partea lui Plahotniuc de a deposeda pe cineva de acţiuni.”, a declarat Ţopa.

Plahotniuc, într-un fel oarecare, îl controla pe Voronin în perioada comunistă ori dirija lucrurile din spate. Acum el a preluat toată puterea”, a declarat Victor Ţopa.

Victor Ţopa a declarat că nu doreşte să revină în Republica Moldova şi cu atît mai mult să se implice în politica moldovenească. “După ce voi fi reabilitat, voi veni doar în vizită la prieteni, la mormintele părinţilor. În Germania îmi merge bine şi familia mea se simte foarte bine aici. Germania este o ţară largă, oamenii sînt liberi, este o plăcere să lucrezi aici. Moldova este o ţară prea mică pentru noi”.

Totodată, acesta spune că nu a ieşit niciodată în public fiindcă nu este persoană publică, și nu vrea nu să facă politică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?