Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Moţpan, numită cu scandal din nou secretar al CMC (VIDEO)

2 sep. 2016,, 11:20   Capitala
5988 3
Моцпан со скандалом вновь стала секретарём мунсовета Кишинёва
Foto: jurnal.md

Alexandra Moţpan a fost numită secretar interimar al Consiliului municipal Chişinău (CMC).


Ea va ocupa această funcţie pe durata perioadei în care secretarul în exerciţiu, Valeriu Didencu, va fi în vacanţă. Decizia respectivă a fost adoptată astăzi, 2 septembrie, la şedinţa CMC, relatează NOI.md.

Împotriva numirii ei s-au pronunţat vehement reprezentanţii fracţiunii Partidului Socialiştilor (PSRM), comuniştilor şi neafiliaţilor şi “Partidului Nostru”. Ea însă a reuşit să acumuleze numărul necesar de voturi pentru a ocupa funcția de secretar în perioada absenţei lui Valeriu Didencu.

Preşedintele fracţiunii PSRM, Ion Ceban, a adăugat că numirea Alexandrei Moţpan, care “a reuşit deja să se manifeste în toată splendoarea”, este revoltătoare. El a spus, de asemenea, că aflarea lui Didencu într-o vacanţă atît de lungă a devenit o trăsătură distinctivă a angajaţilor Primăriei.

„În care capitală europeană mai puteţi vedea aşa ceva? Didencu este de două luni în concediu, Chirtoacă de opt luni nu apare la serviciu, permanent este la odihnă, ba pe insulele Maldive, ba pe Seychelles. Aş vrea să văd un pedagog sau un medic care ar lipsi atît de mult de la lucru”, a menţionat consilierul.

În martie consilierii municipali au iniţiat demiterea Alexandrei Moţpan din funcţia de secretar interimar al CMC, după difuzarea filmuleţelor video în care ea rupe în bucăţi documentele cu proiectele deciziilor votate de consilieri.

Aleşii locali au acuzat-o că ea nu semna deciziile inacceptabile de Partidul Liberal, al cărui membru este. Potrivit unor consilieri, ea acţionează în complicitate cu primarul general de Chişinău, Dorin Chirtoacă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?