X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ultimatum din partea lui Ghimpu pentru Iurie Leancă

2 sep. 2016,, 09:12   Politică
5524 9

Ultimatum din partea lui Ghimpu pentru Iurie Leancă
Foto: noi.md

Liderul PL, Mihai Ghimpu, îl îndeamnă pe liderul PPEM să renunțe demiterea edilului capitalei, Dorin Chirtoacă, în caz contrar îl amenință că își va retrage semnătura de pe „Acordul de cooperare" dintre coaliția majoritară și PPEM. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, transmite NOI.md.


„Mai are vreo două-trei zile. Dacă nu se retrage din alianţă cu socialiştii din Consiliul municipal Chişinău, eu îmi retrag semnătura de pe acordul de colaborare şi nu va mai fi preşedinte al Consiliului parlamentar pentru integrare europeană. Eu încă aşa politicieni proeuropeni în viaţa mea nu am văzut - să vorbeşti de Bruxelles, dar să te aliniezi cu Piaţa Roşie. Mi-au promis că pleacă. Astăzi am zis că, dacă pînă luni nu iese, eu îmi retrag semnătura de pe acordul de colaborare. Nu poți fi în același timp cu socialiștii și cu noi. Așa politicieni proeuropeni ca Iurie Leancă nu am întîlnit, vorbește de Bruxelles și se aliniază cu Piața Roșie", a declarat Ghimpu.

Mihai Ghimpu spune că retragerea PPEM din procesul de iniţiere a referendumului anti-Chirtoacă a fost singurul lucru pentru care PL a acceptat acest parteneriat cu PPEM pe dimensiunea parlamentară.

Iurie Leancă nu a comentat deocamdată situația.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?